מטרת המפגש היכרות קרובה בין המתאמים בכל אזור והגופים האחרים החברים ברשת, דיווח על פעילויות והחלפת מידע. מטרה נוספת – להעלות צרכים מהשטח שאנחנו יכולים לסייע במתן מענים.
מהנעשה ברשויות מיכל - יש לנו תזונאית עירונית והעבודה אתה מתרחבת, שמנו דגש בעיקר על הצהרונים – יש להם פיקוח ונתונים של משרד הבריאות. מאור - מקדם פרויקט דגל – `מרכולים ירוקים` בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות מחוז צפון, יחד עם מכללת תל חי והסטודנטים מהחוג לתזונה. כל זה ברמת ההטמעה בסופרמרקטים ובבתי הספר האזוריים, משלבים עבודה קהילתית עם פעילות של תזונאית. משלב את המרכולים וגם את ההורים כדי שהתהליך לא ייעצר בבית. רוצים להשפיע על הצריכה בבית. מילכה - מה הם הקריטריונים למרכול ירוק. מאור – לא משנים דבר במרכול. רק מבליטים את המוצרים הירוקים כמו פירות, ירקות, שמן זית. זה מאפשר בחירה קלה. לפי האתר של אפשריבריא, לא מכתירים אותו כסופר ירוק רק מבליטים מוצרי בריאות על ידי מדבקות, שילוט ירוק, יש פורמט של משרד הבריאות של שילוט ירוק, בעל הסופר משתמש בחומרים שמשרד הבריאות מספק לו.
זוהר - כניסה למרכולים קיימים זה שימוש במה שקיים ולתת הבלטה של מה כן טוב, למשל לצרף בירקות מתכונים למרקים בריאים. אפשר להוציא מכתב לקהילה שהמכולת נכנסה לתהליך של קידום בריאות. מילכה – האם מישהו תכנן הערכה לתהליך? מאור - יש לנו הערכה. לפני כל התערבות נעזרים בשאלונים ובתרשימי קופה, רואים לפני ואחרי ההתערבות כמה מוצרים ירוקים נמכרו, הם מקבלים את זה כי זו דאגה לקהילה שלהם כי אלה קואופרטיבים שנמצאים בישובים קטנים ואכפת להם מהקהילה. גם יבצעו סקר נוסף עם הצרכנים כדי לדעת כמה זה אפקטיבי.
גלינה - במרכזי קניות גדולים (שופר-סל ויינות ביתן) עשו כבר לפנינו מחלקות ירוקות בעזרת משרד הבריאות. אנחנו רק באים ומציינים בביקורת שעושים (בחלקן עם לשכת הבריאות) ומבקשים דוחות על כמה מוצרים ירוקים נמכרו (ללא גלוטן, ללא סוכר). המטרה שלנו היתה לעשות שילוט נכון ולהדגיש שזה במסגרת אפשריבריא. אבל הרשתות הגדולות התחילו לפנינו הם מקבלים ברוח טובה את הבקרה. הרבה אנשים החליטו לקנות אוכל יותר בריא יש שינוי לטובה בין 2020 לבין 2022. גם בבתי מרקחת שמים עכשיו שילוט של אפשריבריא. בנוסף, בודקים ירקות ופירות לחומרי הדברה, ומפרסמים את מה שאין בו חומרי הדברה. בודקים פעמיים בשנה לחומרי הדברה – לשכת בריאות עכו עושה זאת. בעבר עשו זאת במחסני הירקות ופירות. עכשיו עושים גם המעלות תרשיחא. פעמיים בשבוע בודקים כמות סוכר ומלח בארוחות חמות לבתי ספר. בכל הגנים ובבתי ספר יסודיים הילדים מקבלים ארוחות מסובסדות 4 פעמים בשבוע. חברת מילגם מסבסדת חלק מזה והדיאטנית שלהם בודקת. בודקים גם תברואת מזון. בזכות תקציב אפשריבריא עשו משחקי רצפה בכמה בתי ספר. יש להם פרויקטים לגיל הרך ולגיל השלישי. עשו יום בריאות לעובדים בעירייה בשיתוף פעולה עם אמאל, מהאגודה לבריאות הציבור. בונים עכשיו פינת עישון ליד בניין העירייה, עם אוורור ושלטים.
מיכל – ביוקנעם פועלת תכנית לבתי ספר לגנים וצהרונים המפוקחים על ידי מילגם בעזרת תזונאית עירונית. נעשות בקרות מקומיות. תזונאית עירונית נכנסה לתמונה וסייעה בהבנת דוחות הבקרות. עובדת יחד עם הסייעות והיא בקשר הדוק עם הקייטרינג. הוציאו תפריט מאושר על ידי תזונאית, יצאו למהלך בתחילת השנה, התפריט נכנס לתוקף. היו טענות של הורים בצהרון של בתי הספר, שהיו רגילים לקבל תפריט אחר. התזונאית עסקה רבות בהסברה להורים. תוכנית `מילון התיאבון` (של יעל חן רביע) הוכנסה לצהרונים ומלווה במחקר של מכון וינגייט. יש גם שיתוף פעולה עם מכללת תל חי. סטודנטים לתזונה יגיעו ללמוד מהתזונאית וגם הם ישתלבו בתהליך, יעשו פעילויות לתלמידים. התקיימו פגישות עם מנהלות צהרונים פרטיים, בעקבות הרפורמה החדשה של משרד החינוך בנושא המעונות – המעונות הפרטיים צריכים להוכיח שיש להן תפריט מאוזן ובריא. מתכוננים גם להיכנס לתחום של פעילות ספורט עממי.
מילכה – רוצה לציין את הקשר עם האקדמיה – חשוב שבכל רשות יהיה נציג של האקדמיה בוועדת ההיגוי. זה יכול לקרב את האקדמיה ותוכלו להיעזר בהם.
מיכל – תתקשר עם מכללת עמק יזרעאל. פרויקט נוסף שגאה בו – בעיר יש מדרגות רבות - עשו מיפוי מדרגות בעיר. יש מקומות שיכולים לשמש מקומות מעודדים יציאה למרחב כחלק מפעילות ספורט. סביב שביל המדרגות בנו תוכנית עקרונית שיש בה רעיונות קהילתיים, ספורטיביים, תרבותיים. ראש העיר אישר לקדם את התוכנית, מאד התלהב. יוצא עכשיו לתחרות אדריכלים. המיפוי נעשה על ידי מתכנן ערים. מילכה – מציעה שהמשתתפים הפוטנציאליים יהיו שותפים לתכנון. מיכל – זה פרויקט קהילתי וכולם יהיו שותפים, כולל קופות חולים.
מעיין – רק התחילה את תפקידה. כפופה לרשת המתנ"סים. למדו ששיעור התלמידים עובדים על תכנית לבתי הספר למדו בכנס על שיעורים נמוכים של פעילות גופנית בקרב בני נוער. תוכנית בשם `20 דקות` – הכוונה שיוסיפו זמן לפעילות גופנית 3 פעמים בשבוע פעילות גופנית לרתום ממספר בתי ספר לאימוני כושר נגייס מורים מסגל המורים, נביא ציוד וניתן מערכי שיעורים. המטרה להעלות את רמת הפעילות הגופנית של בני הנוער.
יסמין – גם חדשה בתפקיד. יש 18 רשויות באשכול. רק בגולן ובגליל העליון יש מנהלי יחידות, אתם הרבה יותר קל לעבוד. עוסקים במופעי ספורט לכל הרשויות - יש מגוון גדול של ישובים: חילוניים דתיים דרוזים. עוסקת בקידום ספורט ואורח חיים בריא עם תזונה בריאה ומקיימת. רוצים לצרף תזונאית לאשכול ולהיכנס לתזונה מקיימת ברמת התושבים, ממקדים את עיקר העשייה בהזדקנות מיטבית – תכנית מנהיגות לאוכלוסייה של בני +65, חממה להתפתחות אישית, כדי שהם יובילו מיזמים מקדמי בריאות ברשויות שמהם מגיעים. מקימים פלטפורמה דיגיטלית (באמצעות חברה פרטית) שתאפשר להם לראות מה קורה במרחב. מקדמים תעסוקה לגיל השלישי במטרה למנוע או לדחות את שלב התלות, להיות פעיל בגיל השלישי, להשאיר אותם יצרנים ועסוקים ומובילים פרויקטים של עצמם. הם עמודי התווך בתוך הקהילה ולחבר אותם לכל מה שקורה באזור, להפוך אותם מנטל לנכס. מוציאים ניוזלטר. מקדמים את הרעיון של הזדקנות מיטבית גם ברשויות עצמן. גליל עליון כרשות זכו בקול הקורא של אשל ג`וינט של ההזדקנות המיטבית.
סאמיה - זו היתה שנה עם הרבה תוכניות. יש מועדון בטבע לנשים מעל גיל חמישים עם מדריך ספורט להליכה בטבע. היה מוצלח, באו כמעט כל הנשים בכפר. בבתי ספר בנו חממות בית ספריות, גידלו עשבי תיבול בבבית ספר של החינוך המיוחד, עשו גם פעילות מחזור מחומרים שנזרקו. יש בית ספר שעשה פרויקט שתילה של עשבי תיבול וגם מכרו את התוצרת. יש גם חוג כדוררשת בשיתוף עם מאמאנט, רוצים לפתוח חוג כזה גם לבנות לא רק לאימהות. יש חוגי אופניים לנשים אף על פי שזה לא נהוג אצלם – יש היום שינוי. יש הרבה תכניות, יש להם מתנדב שנותן הרצאות על אורח חיים בריא למורים בבתי ספר וסדנאות לגננות וסייעות. יש תכנית לעשות שבילי הליכה. אצלם לא נהוג לכת.
זוהר - תכנית `בוקר פעיל` לעובדי המועצה החלה כפרויקט בקורס ההכשרה ונמשכת שנתיים. יש לזה 3 רגלים: פעילות גופנית, תזונה בריאה ועוד נושא לפי העונה/החג. באוקטובר הוציאו את עובדי המועצה להליכה לאורך הירדן הדרומי. תוך כדי הטיול עצרו ודווחו על פעילויות של מחלקות שונות באזור. בחנוכה עסקו במחזור. פתחו את הבוקר עם תלמידי בתי ספר שהכינו חנוכיה מחומרים ממוחזרים, הדליקו נרות חנוכה. הבוקר הפעיל נעשה למשהו משמעותי. כמחצית העובדים מגיעים בכל חודש לפעילות. נעשה למסורת. המועצה משתמשת בפלטפורמה הזו לציון אירועים שונים, כולל פרידה מפורשים. כל מפגש הוא בן 2-3 שעות. על רקע פעילות זו גם שדרגו את המטבח, הוסיפו ציוד ומאפשרים לעובדים להכין לעצמם אוכל ביתי, בריא. תוכניות נוספות: - חודש אוקטובר הוורוד הפך למסורת. השנה השתתפו מעל 200 חותרות ורודות (מחלימות) שמגיעות לחוף צמח. שם התקיים טכס. היה גם מרוץ בוורוד – יוזמה מהשטח. - יום הליכה בינלאומי. היו מעל 2000 משתתפים. עשו פעילות עם כתות ז-ח צעידה בלילה בשיתוף מג"ב, שיטור קהילתי, מחלקת הספורט, בשבילי העמק. לסיום – מסיבת ריקודים. - בחודש האזרח הוותיק היו הרבה פעילויות, משהו מיוחד הוא שיתוף פעולה עם חברות הסיעוד, יום עיון למטפלות ובני משפחה מטפלים - היה מאוד מרגש. הרצאות בנושאי אורח חיים בריא, בריאות בקשר הבין-דורי (מניעת אלימות). - בונים עם עוד ישובים מעוניינים, גינת ירק משותפת לכמה גנים, באותו ישוב, ועושים פעילות של קידום בריאות בכמה תחומים ליצירת דיבור בין הגנים. יש להם שיתוף פעולה עם החווה החקלאית. הגנים הבוגרים הצטרפו לפעילות שלהם. - התייחסות לפעילות גופנית של בוגרים, שהוא מפותח מאוד בקרב ילדים ונוער. עשו פעילות לבוגרים, חתירה בדרגון לנשים ותיקות, יוגה, טאי צ`י, לייפדנס, מיינדפולנס (קורס בשיתוף מכללת כנרת למדריכים, מטפלות בגיל הרך).
מילכה – מתזכרת להשיב לשאלון של מיפוי בריאות נפשית. מזכירה שב 22.1 יש אספה כללית + סדנת ניהול זמן. יום למידה ב 20.2.