בתחילת המפגש נערך סיור במוזיאון ג`ו אלון .
אילנה: מטרת הפגישה לחלוק מידע, לדווח על תחומי פעילות להעלות בעיות ושאלות. אנחנו מציעים מפגשים של פעמיים בשנה.
מילכה: עדכון בנעשה ברשת:
1.אנחנו נערכים ליום ללא עישון. ממליצים למתאמים להיעזר בחוברת של הרשת "עיר נקייה מעישון" - ניתן למצוא באתר הרשת, כדי לקדם את הטיפול בנושא העישון ברמה של מדיניות מקומית.
2.הקמנו צוות מתוך הקואליציה אשר יכין ערכה ליום או לשבוע ללא עישון כדי לקדם את הנושא. השנה החליט ארגון הבריאות העולמי שהנושא יהיה השפעת העישון על הריאות. צריך לשים דגש על הסיגריה האלקטרונית
בתאריך 7.3 יכנס לתוקפו החוק האוסר פרסום של הסיגריות גם האלקטרוניות.
אילנה: עדכונים נוספים:
1. בנושא העישון פנינו בבקשה למשרד הבריאות שדו"ח שר הבריאות על העישון, המתפרסם בכל שנה, יימסר גם למתאמים.
2. שבוע בריאות האם – נשלחה ערכה לכולם, מי שמעוניין לפעול מוזמן להתקשר. השבוע יעסוק במגוון נושאים: הנקה, משברי זוגיות ובריאות האשה לאחר לידה, הכל תחת כותרת אחת.
3. יום הליכה ארצי מתקיים ביום השישי האחרון של אוקטובר. רשויות שזכו במימון אפשרי בריא אמורות לבצע זאת ולהרחיב פעילות לכל האוכלוסייה.
4. מתוך 30 רשויות מקומיות, שקיבלו מענק ממשרד הבריאות עבור מיזם אפשריבריא בעיר, 26 הן רשויות החברות ברשת ערים בריאות . בקרוב יתקיים מפגש לכל הזוכים במענק.
מילכה: מודיעה על פתיחת קורס מתאמים חדש שיקיים בימי שני החל מ 11.3במרכז השלטון המקומי. מועמדים מתבקשים לפנות להרשמה.
רונה: נושא אזורי שמעוניינת לקבל עליו מידע - יש הרבה פעילות באזור סביב נושא קידום הבריאות. יש קואליציית הבריאות בנגב שבה חברים גופים רבים, בהוהלת פרופ` דווידוביץ. יש גם פעילות סביב הקמת בית חולים נוסף בנגב. חשוב לי לדעת היכן זה פוגש אותנו. זו קבוצה שפועלת עם פדרציות מחו"ל במטרה להכין תכנית קידום בריאות, מקיימת מספר פעילויות והוכנה כבר תכנית. האם מישהו מהנוכחים מכיר או שותף לכך. מדוע לא עובדים ביחד. מילכה – שמעה על פעילות (קרן רש"י) מאורלי ברכה שפעילה הגוף הזה. הדגש שלהם הוא על חינוך ולא על בריאות.
מוריה: מכירה את הפעילות שלהם בעיקר הם פועלים בבתי ספר איך לקדם את תחום הבריאות בנגב באמצעות ועדי שכונות גם בקהילה וגם בבתי ספר, באמצעות "פרקסיס".
מיכאל: דווח על פעילויות תחת הכותרת "עונת הבריאות" שאותו מובילה מחלקת הרווחה עם קבוצת פרקסיס והפדרציות. קיבלנו קול קורא של גוף העוסק ביעוץ ארגוני – האג`נדה היא בניית חוסן קהילתי, זה לא רק חינוך זה גם חברה וקהילה, כולל שינויים פיזיים. בבאר שבע שיפצנו רחבה שנועדה להתכנסות של חברי הקהילה בשכונה י"א. התכנית מתבצעת בשכונה והתפיסה שלהם היא לתקופה ארוכה לא רק פרויקט חד פעמי.
מילכה: חשוב ליצור אתם קשר ולהביא אותם אלינו להכרת פעילות כדי ליצור שיתופי פעולה.
רונה: הסכום שקיבלנו מאפשריבריא אינו גדול במיוחד ודורש הרבה פעילות ונוכחות במפגשים, האם זה שווה את הסכום?. מבקשת לדעת על כמה מפגשים שנתיים מדובר.
אילנה: במפגש הראשון שיתקיים ב 4.3 יהיה גם מפגש עם אנשי משרד הבריאות. אנחנו ננסה לחבר את המפגשים עם מפגשי הרשת כדי להקטין את המספר. מדגישה כי חשוב מאוד שיהיה הלוגו של אפשרי בכל פרסום שלכם.
מיכאל: מציין שהרשות המקומית לא מאפשרת להתחיל לעבוד אם לא יתקבל האישור הסופי לתכנית.
מוריה: עשינו קורס הכשרה למתנדבות כדי להכשיר אנשים להיות פעילים בקהילה בישובים. בכל יישוב הוקמה ועדה שמורכבת מהתושבים שמעוניינים לתרום. בונים תכנית פעולה אשר מתאימה לאופי והצרכים של היישוב. היו כבר אירועים שהובלו על ידי המתנדבים.
מיכאל: קיימנו קורס מקדמי בריאות בשיתוף הרשות ונעמת (קורס זה ביוזמת המרכז לבריאות לב האישה של הדסה ובניהולו) השתתפו 17 נשים מכל המגזרים. כחלק מהקורס הם התבקשו להכין פרויקט ליישום במקום העבודה. חשוב לציין כי בכל מקומות העבודה המנהלים תמכו והקציבו להן תקציב לבצע שינויים במקום העבודה.
מיזם 7 אפ- יום פעילות ספורטיבית בעירייה אשר יכנס באופן קבוע כיום בשבוע עבור העובדים. זו בקשה שהגיעה מהעובדים.
אתי אביר: עושה פעילות בבתי ספר בקהילה, יש לנו תלמידים נאמני בריאות שמעבירים הרצאות בבתי ספר, יש נוער תיכון שהוא מוביל בריאות. יש פעילות גם עם הגיל השלישי. אנחנו נמצאים בבעיה של הרצון של משרד הפנים להגדיר אותנו כעיר כאשר התושבים מתנגדים.
מירי: אנחנו מקיימים פעילות ספורט לעובדי העירייה, יוצאים פעמיים בשבוע לחדר כושר שפתוח לכל העובדים, כ 270 איש מתאמנים, העיריה מסבסדת כ 40% מהעלות. עשינו כנס הנקה, הגיעו כ 100 נשים. הפעלנו 7 קורסים של עזרה ראשונה עם איחוד הצלה עבור העובדים בעירייה. אנחנו מטפלים בנושא האוכל בצהרונים לאוכלוסייה החרדית כפיילוט למורות וגננות כיצד להגיש את האוכל הבריא.