המפגש החל בסבב הכרות. א. התקיימה סדנת כלים מתקדמים לתכנון נכון לניהול זמן אפקטיבי, בהנחייתה של דר` סיגלית פסטרנק – מצגת מצ"ב. התחילה בתרגיל עצימת עיניים למשך 30 שניות ולאחר מכן ביקשה לצייר משחק כדורסל – גם משימה זו ניתנה למשך 30 שניות. הזמן שעבר בעצימת עיניים נראה הרבה יותר ארוך. הגדרת הזמן היא לרוב משך הפער בין אירועים. ניהול זמן – הכוונה לניהול של עצמינו והמשימות שלנו בפרק זמן נתון. תרגלנו איך נראה יום טיפוסי, איך נראה יום עבודה ואיך כ"א רוצה שיהיה היום האידאלי שלו. מבין "בזבזני הזמן" – תשובות המשתתפים: החיצוניים: עבודה מול ריבוי גורמים, בלת"ם, ישיבות שמתארכות, נסיעות ארוכות, וואטסאפ, אורחים, שיחות מסדרון. הפנימיים: פייסבוק, דיונים / ויכוחים, מחשבות, עייפות, אין סדר בעבודה, סדרי עדיפויות בגלל עומס. ההתמודדות עם בזבזני זמן – פנימיים: מודעות עצמית, לחשוב חיובי, לאתגר אמונות, מחשבות, הרגלים. חיצוניים – אסרטיביות, נהלי עבודה מסודרים, דאגה מול השפעה. מביאה (שקף) דוגמאות למצבי אי נוחות. תרגיל בקבוצות – ניתנה רשימה של 8 משימות שהקבוצה צריכה להשלים תוך 5 דקות. תחרות בין הקבוצות. המטרה היתה לתכנן ולחלק תפקידים בין חברי הקבוצה על מנת להשלים את המשימה במהירות. עקרונות חשובים בתכנון - חוק פרטו, חוק פרקינסון וחוק האבנים החשובות. כשיש פחות זמן למשימה, צריך להקדיש יותר זמן לתכנון. את האבנים החשובות צריך לזהות ולהכניסן ראשונות לתכנון. 10 הדברות לניהול זמן יעיל: חוק המיקוד- להתחיל את היום במשימות החשובות ביותר וכו` – שקף. חשוב מול דחוף – אם חשוב ודחוף – לבצע מיד. אם חשוב ולא דחוף – יכנס לשלב התכנון. אם לא חשוב אבל דחוף – רצוי לתת למישהו אחר לבצע. אם לא חשוב ולא דחוף – אפשר לדחות.
ב. אספה כללית 1. סיכום פעילות הרשת ב 2022 – מצגת מצ"ב. הוצגה תחילה פעילות שהתבצעה לנוכח דיון שהתקיים באספה של שנת 2022 – לוח עקרונות הפעילות של רשת ערים בריאות, אשר חולק למתאמי הבריאות לתלייה במשרדם. כמו כן הוצגו הפעילויות העיקריות שבוצעו. אשר להשגת היעדים שנקבעו – היתה התייחסות ליעדים המרכזיים – השתתפות בפעילויות הרשת, הגשת תוכניות עבודה, איכותן ותוכנן של תוכניות העבודה, ציון "עיר בריאה" באתר הרשות. אשר למדד ה.מ.א.ה – רק 31 רשויות מילאו את השאלון. ממצאים אלה אמורים להוות בסיס להערכת התקדמות של כל עיר במהלך 1-2 שנים. הסוגייה עלתה לדיון וסוכם כי יישלח שאלון בוורד וקישור לשאלון המקוון, .תוך ציון הרשויות שכבר השיבו, על מנת לאפשר לרשויות נוספות להשיב. בנוסף, הוצגה תמצית של הדוח הכספי.
2. הוצגו 3 סוגיות לדיון – התקיים דיון בקבוצות: א. כיצד ניתן להגדיל את השתתפות מתאמי הבריאות בפעילויות הרשת – מה המחסומים? מה ניתן ללמוד ממצליחים? מה ההמלצות לביצוע? התשובות של המתאמים היו: - לדעתם יש ציפייה מופרזת להשתתפות נרחבת בכל הפעילויות. - לכל מתאם ישנם הרבה תפקידים ולכן קשה להגיע לכל המפגשים. - המתאמים עובדים הרבה פעמים בחלקיות משרה, דבר המקשה על הגעה לפעילויות מאחר ויש להם הרבה מה לעשות בזמן קצר – לא מגיעים בגלל מחסור בזמן. - ישנן הרבה סיבות אישיות שבגללן ישנן היעדרויות וצריך להתחשב בהם. - ישנן מועצות אשר המרחק הפיזי מהם לפעילות הוא גבוה וזה מהווה מחסום. - ישנם מתאמים אשר המפגשים של הפורומים יותר רלוונטיים לגביהן. הם טענו כי הרעיונות אשר מתאימים לערים, אינן פרקטיות ואינן נותנות להם כלים לשימוש במועצה האזורית. - מרגישים פערים בין ערים גדולות ועשירות לערים עם פחות תקציב ומועצות ללא תקציב מתאים. - חסר למתאמים מחויבות של ראש העיר ליציאה לפעילויות של הרשת. - חסר להם זמן ללמידת עמיתים במפגשים של הרשת. פעם היה להם יותר זמן לדבר ולהיפגש ומרגישים שעכשיו פחות. פעם הם יותר הכירו אחד את השני, עכשיו יש מתאמים חדשים ואין כל כך קשר. - מרגישים שהמפגשים פחות מספקים להם את הקשר והצורך החברתי שהם צריכים. - הם רוצים שהמתאמים ישתפו יותר בתוכניות שהם עשו ושיהיו קבוצות לשלוח דרכם חומר. - קשה להם כאשר יש שינויים של הרגע האחרון להגיע. - הם ישמחו אם יהיה ניתן להכשיר נציגים אחרים מהמחלקה שלהם שיגיעו למפגשים. - לא מבינים למה מתאמים לא ממלאים שאלונים ששולחים אליהם. - מתאם ציין, שהוא ממלא את השאלונים של אפשרי בריא כי הוא מקבל מזה תקציבים. הוא לא מבין מה יוצא לו מהרשת. - מתאמים טענו שיש צורך בהרבה עבודת רגליים ולשאול אנשים אחרים שאלות בשביל למלא את השאלונים ולכן קשה להם והם לא ממלאים.
ב. התייחסות ל 17SDGs - כיצד ניתן לשפר ביצועים? בקבוצה זו השתתפה נג`אח אשר תוכנית העבודה שלה עומדת בכל אמות המידה של תוכנית כתובה היטב, כולל התייחסות ל SDGs – היחידה שהתייחסה בתוכנית ל-6 יעדי פיתוח בר קיימא.
סוכם – תישלח התוכנית של אום אל פחם, לכולם, כדוגמא.
ג. כיצד ניתן להגדיל את מספר ראשי הרשויות המחויבים לעקרונות העיר הבריאה ומקיימת (בריאות וצמצום פערים)? - גיוס ראש העיר – הצבת עובדות / תוכנית - פעילויות המשלבות פעילות גופנית לאוכלוסיות שונות, תוך שילוב מחלקות נוספות (איכות הסביבה). - הצגת תוכניות עבודה הכוללות את כל האוכלוסייה. לשלב את ראש הרשות על מנת שיראה שהדברים קורים. - יוזמת עיר מארחת - יצירת שפה משותפת – להנגיש את הבריאות ממקום של שפה חדשה - התראות ממערכת הבריאות על מגמות מדאיגות – התראות ממשרד הבריאות מהוות קטליזטור לפעולה של ראש הרשות, למשל, השמנת ילדים. - הצגת מדיניות כתובה ומנוסחת באופן שמתאימה לכל אוכלוסייה - שיתוף ראש הרשות בוועדת ההיגוי - להקשיב ל"צרכי" / דברי ראש הרשות.
3. דו"ח ביקורת – מצ"ב מצגת ההמלצות העיקריות הן: 1. ביזור סמכויות לחברי הרשת: יש להמשיך ולהרחיב את ביזור הסמכויות באמצעות לקיחת אחריות של מתאמים המעוניינים לרכז ועדות שונות 2. לבחון את הגדרת היעדים לשנת 2023 ולהציב לכל יעד אחראי יעד -מתוך חברי רשת ערים בריאות. 4. תוכנית עבודה ל 2023 - מצגת מצ"ב הוצגו המטרות והיעדים העיקריים – מצגת מצ"ב. כמו כן הוצגו משימות עיקריות שעבורן יש צורך לגייס חברים נוספים. לוועדת עיר נקיה מעישון התנדבו – יערה, סיהאם ומיכל דריהם. לגבי שיתופי פעולה עם יועצות למעמד האישה – מיכל דריהם התנדבה להוביל יחד עם שרי גולדשטיין. 5. בחירות למוסדות הרשת ועד: רוב נציגי הרשויות בוועד ביקשו להמשיך בתפקידם. 3 מתנדבות ביקשו להצטרף לוועד: בריגיטה מרזון (פתח-תקווה), נעמה מאור (אור יהודה), אוריאנה נגר (רעננה) ועדת ביקורת: אתי אביר ומזל שניר בקשו להמשיך את חברותם. מצטרפת אליהן אורלי גיירו. יו"ר: כולם הצביעו פה אחד על המשך ד"ר מילכה דונחין כיו"ר הרשת.