השתתפו: נטע גומפריך ושירן וורסולקר (קריית מלאכי), מירי בן דוד (אשדוד), אתי אוחיון (לשכת בריאות דרום), שולי ברס (משרד הבריאות), מילכה דונחין, סימא ווצלר, תחיה קרבטרי (רשת ערים בריאות).
דווח של מתאמים:
בקרית מלאכי - מוכנים לקראת סקר התנהגות בריאותית של תלמידי בתי הספר, מתואם עם מחלקת החינוך ובתי הספר. האחראית על המחשוב סיימה את תפקידה ועכשיו צריך לעדכן את העובדת החדשה בעניין ביצוע הפרופיל. ראש העיר תומך בתהליכי קידום בריאות. מתחילת הדרך בנו מודל פעילות שכולל: DNA רשותי, הטמעת התפיסה – שפה משותפת והבנה של כולם כולל התושבים. מקצועיות והעשרה – מעבירים מידע שוטף וקמפיין על הפלזמות בפרוזדורי העירייה – עידוד פעילות גופנית, מסרים על עישון. שותפויות. במהלך השנה מיצבו את מקומם כיחידה. יש שיתוף פעולה עם אגף החינוך. התמקדו השנה בפעילות גופנית, קריית מלאכי נקייה מעישון – הביאו סדנא לגמילה מעישון לעירייה. השפה הזו מחלחלת. לאחרונה התקיימה הרצאה לנוער על נזקי העישון. הקימו קבוצות התעמלות לאזרחים ותיקים. התחילו לקדם את עניין הפרופיל העירוני. סדנאות להורים צעירים בתחום התפתחות הילד. זו תוצאה של למידת הנושא עם ספקי השירותים. ועדת ההיגוי תפקדה כקבוצת חשיבה (נטע היא יועצת ארגונית בהכשרתה) – דנו במה צריך לעשות מחר בבוקר. השתתפו בתהליך כל ראשי האגפים והמחלקות. הכל לווה בקמפיין עם חברת מיתוג – "חיים בריאים בקרית מלאכי" – מופיע בשלטי חוצות בעיר.
באשדוד - מירי בן דוד: 1. העיר נכנסה לפרויקט URBAN 95. הנגשה של המרחב הציבורי לגילאי לידה עד 6. המשימה הוטלה על מחלקת הבריאות. זה רץ בצעדי ענק, הליווי על ידי קרן וון ליר, הם מעמידים עובדת אשר מלמדת מה נכון בהתפתחות הילד, איך פארק צריך להראות, גם מטפלים במבנים של טיפות חלב - יצאו לשיפוצים ועיצוב מחדש – על פי מה שנכון להתפתחות הילד. נגשו במסגרת זו גם לקול קורא בתחום קיימות. 2. עיר בטוחה – בשיתוף עם מד"א - מכשירים תושבים לטיפול במקרי חירום, מפזרים ערכות עם דפברילטורים ברחבי העיר ועם זריקות אפיפן. 3. שבוע של בדיקות מקדימות עם 4 הקופות – הכוונה היא שיפור הנגישות והזמינות לבדיקות סקר במקום אחד, לכל התושבים. 4. קול קורא של אפשריבריא – מטפלת בהגשה. הוא יצא באיחור רב. 5. אימהות מובילות בקהילה - יש הדרכות של אימהות ומעגל אבות והדרכה הורית. נפגשים אחת לשבוע. מדריכים גם לטרום הורות.