בקבלת הפנים החגיגית שהתקיימה ביער בן שמן, פתח ראש המועצה, מר שמעון סוסן, בדברי ברכה וציין כי במועצה כולם מדברים "בשפת הבריאות" וכי כל מחלקות המועצה עוסקות בקידום בריאות התושבים. עוד ציין כי השנה הנוכחית הוכרזה כ"שנת הבריאות" ולכך הקצה מיליון ₪. אם ינוצל התקציב, הוא יתקצב לפחות באותו הקף גם בשנה הבאה. במפגש ביער למדנו להכיר את תוכנית "מדריך נגיש" והתנסינו בהליכה (עם כיסוי עיניים) בשביל לקויי הראיה, בהנחייתם של מתנדבים, בעלי מוגבלויות ראיה ואחרות.
לאחר ארוחה בריאה וטעימה שמענו מדברת סקירה של תוכניות ופעילויות שהתקיימו ברחבי המועצה בשנה האחרונה. מצגת מצ"ב. התחילו לפעול לקידום בריאות עובדי המועצה. על הערכת הצרכים שלהם למדו באמצעות הפרלמנט הצעיר, אשר ראיינו את העובדים. הפרלמנט הצעיר גם הוביל פעילות שיא בקהילה. מקיימים מועדון לאימהות אחרי לידה – "בניחותא" – 12 מפגשים. פרסמו על כך באמצעות טיפות החלב. תוכנית "הורות צעירה" בשיתוף עם מרכז צעירים, בכל מושב במועצה מכינים תוכנית מותאמת. תוכנית בריאות לוותיקי החבל – הציעו סדרת מפגשים על תפריט בריאות, סדרת הרצאות בנושאים שונים, סדנאות הנבטה, ליקוט, ארגונומיה זיכרון ועוד. יש במועצה 19 מועדוני קשישים, גינות קהילתיות בין-דוריות במושבים. המועצה הביאה אופטיקה לקהילה - נעשו בדיקות ראיה בחינם לתושבים במושבים ולעובדים במועצה, הקימו סניף של האגודה למלחמה בסרטן, התקיים חודש המודעות לסרטן - הרצאות לצוותים חינוכיים ולקהל הרחב. המועצה מתקצבת אירועי שיא והרצאות. ביום המעשים הטובים קיימו קבלת שבת ביער, ביום המשפחה קיימו הפנינג. מקיימים פעילות יוגה בגנים ובצהרונים, כחלק משגרת היום (באמצעות הסייעת בגן) – המועצה סיפקה ציוד. מעודדים יוזמות מהשטח – אחת האימהות לילד עם צליאק פנתה וזה עורר פעילות, שהיתה רדומה, של קהילת לל"ג (ללא גלוטן). לאחרונה הרחיבו את תחום הפעילות של קהילה נגישה והוסיפו את נושא האלרגיות. בכל פעילות שמים דגש על קביעת עוגנים ומסורות.
נציג הקהילה, איל טבת (מי שתכנן את בית הקפה) תאר את תהליך הקמתו – התחילו עם שיח בשולחנות עגולים בסוגייה – מה עושים לטובת הקהילה. נטעו את הבוסתן (ליד בית הקפה), וגם החליטו על הקמת בית הקפה בו נעשות התכנסויות ובו מתכננים את הפעילות במושב.
איריס דליות, מנהלת האגף, דווחה כי בתחילת שנת 2000 הכניסו את נושא הבריאות לאגף שלה ומאז שדברת בתפקיד שם המשחק הוא שיתופי פעולה. דברת אלופה בזה. באגף מטפלים בכל טווח הגילאים, במשפחות חד הוריות, ותיקים, נוער בסיכון, חולים כרוניים, ניצולי שואה. קיים שיתוף פעולה של מחלקת הבריאות עם מחלקת פרט וקהילה. השנה היא שנת הבריאות, כולם מדברים בשפת הבריאות, בדגש על חוסן. תמונות מהמפגש בקישור זה.